Brakpudsning er effektivt og godt til græsarealer med langt og tæt græs

Nogle gange kan det være nødvendigt at tage lidt kraftigere midler i brug, når man skal holde nogle græsarealer pæne og slået i bund. Disse arealer kunne eksempelvis være græsarealer i og ved skove, omkring søer og lignende, hvor græsset ofte kan blive til brak, der kræver en hel del mere af den maskine, der skal holde brakket nede. Dette kan man vælge at gøre med en brakpudser, der, som navnet antyder, kan holde dette brak nede, således områder med brak ikke vokser helt til, hvilket ikke ligefrem er prydende for udseendet. Når man har brakpudset sådanne arealer, kommer det til at se helt trimmet ud, mens det ligeledes også er lettere at bevæge sig på, såfremt man ofte går en tur, går på jagt eller lignende.

Brakpudseren sættes på traktoren – vær sikker på at traktoren kan drive brakpudseren

Når man så skal have erhvervet sig en ny brakpudser, er der en del forskellige ting, man skal holde sig for øje, således man får sig den rette brakpudser. De fleste brakpudsere kobler man bag på traktoren, hvor der ofte er krævet en mulighed for at tilkoble en kobling til traktoren, der kan sørge for at knivene på brakpudseren drejer rundt. En sådan kobling er noget man har på stort set alle traktorer, men det kan være en fordel at vide sig sikker, således man kan benytte brakpudseren på traktoren. Derudover er denne kobling også oftest universel, hvorved man ikke skal være så bekymret for at brakpudserens kobling ikke passer til traktorens.

Find den rette størrelse i henhold til krav og behov

Derudover kan det også være en fordel at være opmærksom på brakpudserens størrelse, hvor det mest essentielle er bredden, der er afgørende for, hvor meget man kan brakpudse pr. træk, man tager. Skal man brakpudse på større arealer, kan det være en fordel med en større model, da man herved ikke skal tage så mange træk, som man skal det med en mindre variant. De mest normale arbejdsbredder på brakpudsere er mellem 120 cm og 180 cm, og her er det hovedsageligt behovene for frekvens og mængden af brakpudsning. Er der tale om mindre arealer, er det ikke nødvendigt med en større model, da det så er begrænset, hvad man sparer af træk, vendinger og lignende, når man brakpudser de mindre arealer. Man kan dog spare en del træk ved at have en større brakpudser til pudsning af større arealer.

Har du brug for en ny brakpudser? Se udvalget her.