Brugen af ståldøre som designmæssigt udtryk eller som sikkerhed

Ståldøre har noget af et industrielt udseende over sig, og derfor forbindes de ofte med branddøre, hvor de da også mest klassisk er blevet brugt til at skabe sikkerhed og inddæmning af ildebrand. Stålet har dog også den gode kvalitet, af de har dette rå og robuste look, som kan passe ind i bestemte rum og hjem, hvis man sørger for at passe resten af inventaret til denne stil. Det er altså ligeså meget en designmulighed, som det er en sikkerhedsmulighed, og du kan vælge at gå begge veje, når du indkøber disse døre – der er dog nogle relevante ting at notere sig, hvis du vælger at gå vejen med branddøre.

Ståldøre med brandsikkerhed

Brandsikkerhed er ikke nogen vittighed, og man kan altså ikke blot installere en hvilken som helst dør, når man skal skabe brandsikkerhed i et hjem eller i en virksomhed. Der er særlige krav, som skal overholdes, og disse er alle dikterede af lovgivning. Når du derfor vælger at kigge på markedet med branddøre, så kommer du til at møde branddøre, som i deres navn indeholder bogstaverne BD. Dette står for branddrøjhed, og det indikerer altså, at der er tale om en reel branddør. Dette er et af de første krav, når du skal installere en branddør. Dernæst er der er et tal efter BD, og dette tal indikerer et interval af tid, som branddøren kan holde en eventuel ildebrand ude. Hvis du derfor investerer i en branddør BD30, så har du 30 minutter at løbe på, når branden opstår. Derfor er det i sikkerhedsøjemed en god idé at lede efter en branddør med et højt tidsinterval, da dette øger chancen for, at alle har tid til at flygte ud af bygningen.

Spar penge på ståldøre ved brugt køb eller restparti

Ståldøre koster en god slat, da det er et solidt materiale, der her er tale om. Særligt når det kommer til branddøre, så skal der penge på disken, da der betales for kvalitetssikret og sikkerhedsgodkendt materiale, som har et livsvigtigt formål, og alt skal derfor være i orden. Du kan derfor med fordel indkøbe disse døre fra genbrug, eller du kan lede efter restpartier, hvor der findes særligt billige modeller – du kan prøve lykken på nettet, hvor der eksempelvis findes billige ståldøre her.