Hvad koster det at være medlem af en a-kasse?

Der er forholdsvis stor forskel på, hvad det koster at være medlem af en a-kasse. som regel er de tværfaglige a-kasser(Det er dem der optager alle uanset hvilken branche de er medlem af), billigere end de branchespecifikke.

hvad-koster-a-kasse

Grunden til dette er som regel at de branchespecifikke a-kasser skal tage sig betalt for den ekspertise, som de har ansat til at varetage deres medlemmers interesser. derfor kan de tillade sig at tage en højere pris, end hos de tværfaglige a-kasser. Derfor skal man selvfølgelig også overveje, om man skal vælge en tværfaglig eller en branche specifik a-kasse. Typisk bør man gå efter en branche specifik a-kasse, hvis man gerne vil have flere tilbud til rådighed og større ekspertise hos deres medarbejdere.

Når alt kommer til alt så betyder prisen jo ikke det helt store, hvis man kan få hjælp og sparring til at komme i arbejde igen. Dermed ikke sagt at de tværfaglige a-kasser ikke har ekspertise, men det er blot mere generel ekspertise, indenfor reglerne for a-kasser. så hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge så handler det om at gøre sig klart, hvad man ønsker fra sin A kasse. hvis man kun ser A kassen som et redskab til at optjene dagpenge, så kan man snildt gå efter den billigste løsning.

I 2016 ligger priserne i mellem 416 kr om måneden og helt op til 578 kroner for den dyreste A kasse. den billigste a-kasse på nuværende tidspunkt er danske sundhedsorganisationers a-kasse og Dana er den dyreste.

Så der er rimelig stor forskel på den dyreste og billigste, og i sidste ende handler det for mange om at optjene retten til dagpenge, så der er måske ikke nogen grund til at betale næsten 200 kr ekstra hver måned for at være medlem af en a-kasse.

Prisen du betaler til en a-kasse er sammensat af tre forskellige beløb, som sammenlagt giver det beløb du skal betale til din a-kasse for at være medlem.

Dette beløb er som sagt delt op i 3 som er, statsbidraget, ATP og a-kassens drift også kaldet administrationsbidraget. derfor prisen varierer er administrationsbidraget, da de to andre altid vil være den samme, uanset hvor du er medlem. men betaler 8 kr. til ATP og 334 kr. til stats bidraget Pr. måned.   resten går til din a-kasse drift, hvor de selv helt og aldeles beslutter beløbet som du skal betale for at være medlem. hvis du er medlem af en dyrere A kasse, så betaler du sådan set bare et dyr administrationsgebyr uden egentlig at være bedre stillet end hos de billigere a-kasser. Du kan læse meget om emnet “hvad koster a kasse” på billig a-kasse.

Det er vel at mærke at den pris du betaler ikke er den endelige pris, da man kan trække det fulde beløb fra i skat. Du skal blot huske at skrive det på din forskudsopgørelse for at få det fulde fradrag.