Om Uaem

Bloggen for fattigrøve er min “logbog” over et seriøst serviceeftersyn på min økonomi. Jeg er selv enlig mor i lavtlønsjob. Jeg har studiegæld, jeg betaler af på. Og en teenage-søn, de er ret dyr i drift. Jeg har, som mange andre, svært ved at få det hele til at hænge sammen. Men jeg ved, at det kan. Jeg har nemlig levet af mindre, meget mindre. For eksempel som studerende.

Hvorfor ligefrem blogge om det..?

Jeg har 2 grunde (mindst):

  • Det holder mig fast på mit projekt. Ligesom, når man har fortalt nogen, at man vil holde op med at ryge – eller tabe 10 kg. Så hænger man på den, på godt og ondt. Så jeg ligger dette på nettet, så er det fortalt til hele verden (i hvert fald dem, der forstår dansk).
  • Jeg har en ide om, at andre kan drage nytte af det. Jeg oplever tit, at jeg ved noget om at styre en meget stram økonomi. Noget som jeg troede, alle vidste, men bare ikke gjorde (fordi de havde bedre råd).

 Nød lærer nøgen kvinde….

Jeg tror egentlig ikke, jeg er bedre til at administrere penge end andre. Jeg har bare aldrig haft mere end til dagen og vejen. Jeg har været selvstændig (der er ingen mindsteløn for selvstændige!). Jeg har været arbejdsløs og jeg har, mens jeg har været enlig forsørger, gennemført 2 videregående uddannelser. Fik dog ikke job på dem, så nu arbejder jeg som ufaglært. Det hele med en trængt økonomi. Så jeg har været nødt til at finde andre løsninger end de traditionelle.

Da jeg ikke lige nu har udsigt til højere løn eller anden saltvandsindsprøjtning til min økonomi, må jeg gøre det mest oplagte. At bruge færre penge. Gerne meget færre penge.

Hvor langt kan man gå?

Men ikke nok med det. Jeg har tænkt mig at rendyrke det. Jeg vil gerne se, hvor langt man kan gå med det – i teori og praksis. Og dem, der mener, at jeg gør en dyd ud af nødvendigheden, må jeg give helt ret.

Så er du i samme situation, har brug for lignende løsninger – eller er du bare nysgerrig? Så følg med her.