STOP! Tænk dig om inden du optager et lån

Hvis du nogelånnsinde har stået og følt dig fristet til at optage et quicklån, så kan jeg afsløre at du er langt fra alene. Rigtig mange danskere optager hver dag et quicklån, velvidende at det kommer til at koste dem langt mere end det beløb de egentlig låner. Med skyhøje ÅOP’er tjener låneselskaberne rigtig mange penge på at låne folk penge (som de måske egentlig ikke har råd til).

Det er ikke for sjov at der eksisterer programmer som luksusfælden på tv3 hvor man oftest møder folk de har optaget det ene lån efter det andet og renterne vokser sig så store at de ikke længere kan følge med på afdragene.

Du kan godt låne – bare gør det ansvarligt

Dermed ikke sagt at man ikke godt kan optage et lån, hvis man står og har brug for noget(en bærbar til skolen, en opvasker eller andet nødvendigt), men det kan næsten aldrig svare sig at optage et quicklån da der typisk er langt bedre muligheder i form af enten banken, familien eller vennerne, alt efter hvor godt et forhold du har til dem. Det vil altid være billigst at gå i banken for at låne frem for at optage et lån hos de selskaber der tilbyder hurtige lån. Der vil typisk være en forskel på op mod 20% i renterne og ÅOP’erne, så kontakt altid din bank inden du prøver de andre muligheder af. Du kan altid sammenligne låneudbydere hos lån-sms.dk. Her har de gjort nemt og overskueligt at undersøge lånemarkedet ved at sammenligne alle de forskellige låneudbydere på kryds og tværs af de vigtigste parametre  som også nævnt ovenfor.

Betal dem hurtigst muligt af for at spare på renterne

En af de ting der er allervigtigst hvis man optager et lån med renter er ganske enkelt at få skidtet betalt ud så hurtigt som muligt. Vælg altid det størst mulige beløb du har råd til at betale af. Spar pizzaen og en eller to byture væk, og du har snart betalt dit lån af. Det er virkelig dumt at betale for meget i renter, hvis du har muligheden for at betale mere af på dine lån. Med lidt god vilje kan du nemt og hurtigt få afdraget på dine lån, så du slipper for at betale de fulde omkostninger tilbage til låneudbyderen.

Det kan få trælse konsekvenser

Hvis du ikke allerede var klar over det, så kan lån af den type som nævnt ovenfor gå hen og få negative konsekvenser for din økonomi i mange år fremadrettet. Derfor er det vigtigt at du sørger for at afdække dine behov inden du går ud og låner hos 3 forskellige udbydere. Hvis du var i tvivl om hvorvidt det kan få negative konsekvenser, så se blot dette afsnit af luksusfælden:

Her har de uden tanke på konsekvenserne, blot optaget lån i øst og vest uden at overveje om de overhovedet havde økonomien til at kunne betale skidtet tilbage. Hvis dette ikke er nok til at afskrække dig fra ikke at undersøge tingene til bunds inden du optager et lån, ja så kan vi ikke rigtig gøre så meget mere!